Το 2018 το νέο ραντεβού για την διάνυση της αρχαίας Εγνατίας οδού

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε η 50μελής ιταλική ομάδα, αποτελούμενη από εθελοντές, φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου IUAV της Βενετίας, ολοκληρώνοντας τη φετινή πεζή διάνυση ενός κομματιού 300 χιλιομέτρων της αρχαίας Εγνατίας οδού και ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2018.

Η ομάδα ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Καβάλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διανύσουν όλη την αρχαία διαδρομή, από το Δυρράχιο έως την Κωνσταντινούπολη.

Προηγήθηκαν το 2015 και το 2016 οι διαδρομές Δυρράχιο- Μοναστήρι και Μοναστήρι-Θεσσαλονίκη, ενώ χθες ολοκληρώθηκε η πορεία Θεσσαλονίκη- Καβάλα. Το 2018 θα πραγματοποιήσουν τη διαδρομή Καβάλα-Αλεξανδρούπολη, ενώ ο στόχος θα ολοκληρωθεί το 2019, με το κομμάτι Αλεξανδρούπολη-Κωνσταντινούπολη.

Η αρχαία Εγνατία οδός κατασκευάστηκε το 140-120 πΧ και ήταν δρόμος αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση, καθώς διακινούνταν οι ρωμαϊκές λεγεώνες ξεκινώντας από το Δυρράχιο έως το Βυζάντιο.

Το ερευνητικό πρόγραμμα Via Egnatia 2017, με αντικείμενο την αναβίωση της αρχαίας Εγνατίας οδού ως πεζοπορικής διαδρομής, παρουσιάστηκε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, να υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο project των Ιταλών αποτελεί «ένα καλό παράδειγμα και μία καλή προοπτική».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...