15 συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 8 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών .

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή της Μενεμένης, 25χρονου αλλοδαπού, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 8,9 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, για αντίσταση κατά της Αρχής και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

  • 7 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

– 36χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες Τρίτη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο διατηρείται σε ισχύ με Διάταξη του Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

– 44χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, μεσημβρινές ώρες χθες, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διέτασσε τη σύλληψη του προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής φυλάκισης, ήτοι 6 μήνες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.