17 εργάτες νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη στη Μόσχα

Δεκαεφτά εργάτες, οι περισσότεροι με καταγωγή από το Κιργιστάν, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε αποθήκη στη Μόσχα. Συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο και τότε ανακάλυψαν 17 πτώματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή βορείως της πρωτεύουσας και κατέστρεψε τα 200 τετραγωνικά μέτρα του τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο λειτουργούσε τυπογραφείο.

Ο Ίλια Ντενίσοφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, εξήγησε πως τα θύματα ήταν εργάτες, μετανάστες από το Κιργιστάν. Όπως είπε, η καταστροφή προκλήθηκε όταν μια λάμπα έπεσε και έσπασε σε ένα δωμάτιο που περιείχε μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών και χαρτικών. «Η φωτιά επεκτάθηκε από τον πρώτο όροφο, μέσω του ανελκυστήρα, μέχρι το δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε στο Twitter πως οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν η φωτιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή σε αμέλεια.