2.500 κατοικίες σχεδιάζει η ισραηλινή κυβέρνηση να χτίσει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Η ισραηλινή κυβέρνηση γνωστοποίησε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην οικοδόμηση 2.500 κατοικιών στο πλαίσιο της εποικιστικής δραστηριότητας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον μεγαλύτερο αριθμό που ανακοινώνει εδώ και μήνες στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων που κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση.

«Ο υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισαν να εγκρίνουν την κατασκευή 2.500 κατοικιών στη Δυτική Όχθη προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της στέγασης και της καθημερινότητας» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Βάσει της ανακοίνωσης 100 από τις κατοικίες θα οικοδομηθούν στο Μπέιτ Ελ, έναν οικισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ έχει λάβει χρηματοδότηση από την οικογένεια του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Πρόκειται για την δεύτερη απόφαση που σχετίζεται με την εποικιστική δραστηριότητα την οποία λαμβάνει το Ισραήλ σε διάστημα 2 ημερών, μετά το πράσινο φως που δόθηκε την Κυριακή από τη δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ για την ανέγερση 566 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει την ξεκάθαρη βούληση της ισραηλινής κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί προς όφελός της τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, όπως εκτιμά, από την έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, έπειτα από την οκταετή διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, που αντιτίθετο έως το τέλος της θητείας του στη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας.