«22 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ένα εισιτήριο!» (video)

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συγκοινωνιών και η Επιτροπή για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη και άλλοι αλληλέγγυοι πραγματοποιούν συγκέντρωση για τον άνεργο Β.Κ., η έφεση του οποίου επί της πρωτόδικης καταδίκης του σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή εκδικάζεται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Μαΐου 2011, ο Β.Κ., που βρισκόταν χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο της γραμμής 11, «διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, «απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ. στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ. δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο(!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής ‘δικαιοσύνης’. Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, και επιβλήθηκε ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή!»

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν, πέρα από την αθώωση των δύο:

  • Να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκράτησης που επιβάλλει ο ΟΑΣΘ
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους
  • Δημόσιες, φτηνές και ποιοτικές συγκοινωνίες