24ωρη απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, αντιδρώντας, όπως τονίζουν σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, σε περιφερειακούς σταθμούς της οδού και στα κεντρικά γραφεία της ομώνυμης εταιρείας.

Ήδη από σήμερα πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 11 το πρωί διέκοψαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους Θανάσης Τενεκές.

«Οι εργαζόμενοι παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή τους.