26 χρόνια «Παρά θίν’ αλός» στην Καλαμαριά

Από 5 έως 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβάλ «Παρά θίν’ αλός» στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στο στρατόπεδο Κόδρα και στο Κυβερνείο. Τζαζ, ροκ, λαϊκή και κλασική μουσική θα πλημμυρίσουν όλη την Καλαμαριά. Η αυλαία του φεστιβάλ, που φέτος συμπληρώνει είκοσι έξι χρόνια ζωής, θα ανοίξει με βραδιά λυρικού τραγουδιού με τη Μυρτώ Παπαθανασίου (5/9 21:00 Κυβερνείο) και θα κλείσει με συναυλία των Δημήτρη Μυστακίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Ματούλα Ζαμάνη (18/9 21:00 Κυβερνείο).

«Διοργανώνουμε το ‘Παρά θίν’ αλός’, παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των εκδηλώσεών μας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης. «Ο πολιτισμός ενώνει, αμβλύνει τις αντιθέσεις, αποτελεί μια διέξοδο στα αδιέξοδα της κοινωνίας», πρόσθεσε. «Η μουσική πρωτοπορία, η δημιουργία αλλά και η παράδοση, τα συμφωνικά έργα και οι μεγάλοι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης σε μια πολυδιάστατη γιορτή της μουσικής με έμφαση στην πρωτογενή καλλιτεχνική παραγωγή», ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού, Τουρισμού και Προβολής, Ματθαίος Αμπατζίδης.

progr_parath_16Ο προϋπολογισμός του φετινού «Παρά θίν’ αλός» ανέρχεται σε 45.000 ευρώ και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης οι μουσικές εκδηλώσεις: The Band Stage (8/9 Πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα 21:00), Πέτρος Μάλαμας Trio – Σωτήρες (9/9 Κόδρα 21:00), Χάρης Λαμπράκης Quartet (10/9 Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού 21:00), Electric String Quartet “Fortissimo” (11/9 Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού 21:00), Ποντιακή παραδοσιακή βραδιά (14/9 Κόδρα 21:30) και ο κιθαρίστας Φώτης Κουτσοθόδωρος και το κουαρτέτο εγχόρδων “xPause” (17/9 Κόδρα 21:45). Επιπλέον, το διάστημα από 17 έως 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2016 με τίτλο «Mind the Gap», το οποίο ανατέθηκε στην καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Κενανίδου και αποτελεί έναν θεσμό που συμβάλλει στην εδραίωση της εικαστικής σκηνής.