Το 5ο Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη

‘Ένα πανηγύρι  ξένων γλωσσών θα δημιουργηθεί στις 26,27 και 28 Μαΐου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μέσα στα πλαίσια του 5ου φεστιβάλ πολυγλωσσίας. Στην φετινή διοργάνωση την τιμητική τους θα έχουν οι γλώσσες της προσφυγικής ζωής, καθώς θα πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις Αφγανοί, Σύροι και Πακιστανοί,οι οποίοι οδηγήθηκαν μοιραία από τις πατρίδες τους στην Ελλάδα και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ,που θα ξεκινήσει αύριο στις 5μμ το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ, έχει ως στόχο την ενσωμάτωση και προώθηση νέων διαλέκτων σ’αυτο το πολυγλωσσικό παζλ. Την θέση αυτή, που εξέφρασε ο ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος αναφερόμενος στους στόχους του φεστιβάλ, έρχεται να υποστηρίξει και η η διδακτολόγος και επιστημονική υπεύθυνη των “Γιορτών Πολυγλωσσίας”, Αργυρώ Μουμτζίδου. Η κυρία Μουμτζίδου επιπλέον συμπληρώνει πως στην φετινή διοργάνωση με διαδραστικό τρόπο οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαλέκτους  της Γεωργίας, της Αρμενίας και της Σενεγάλης.

Δεκάδες φορείς, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ξένα ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, προξενεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις θα παρουσιάσουν δωρεάν ένα μεγάλο αριθμό από εκδηλώσεις, όπως εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις, βιωματικές δραστηριότητες, αφιερωμένες σε μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας.