Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο το «Ισχυρό Επιμελητήριο» διεκδικεί την ψήφο των επαγγελματιών

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δύο θητειών της παράταξης «Ισχυρό επιμελητήριο», και παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις και τις προτεραιότητές της ως υποψήφιας νέας διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ και επικεφαλής της παράταξης Μιχάλης Ζορπίδης, ζήτησε ξανά την ψήφο των επαγγελματιών της πόλης στις 2-4 Δεκεμβρίου, για να «ολοκληρώσουμε το έργο που αρχίσαμε».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και αφού ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» είναι κατά 80% ανανεωμένο και μάλιστα με ανθρώπους που δεν ξεπερνούν τα 42 έτη, δεσμεύτηκε ότι «θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει η νέα Επιμελητηριακή Νομοθεσία».

«Πιστεύω στην ανανέωση και στους νέους ανθρώπους, γιατί έχουν καθαρό μυαλό, και σε συνδυασμό με τους παλαιότερους δημιουργείται ένα δυνατό τιμ», είπε ο κ. Ζορπίδης.

«Κάντε όσο σκληρές ερωτήσεις θέλετε»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και με αφορμή «επιθέσεις» που όπως είπε δέχεται από ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε επί δύο θητείες και τώρα τους βρίσκει απέναντί του, όπως ο κ. Χρ. Νικολόπουλος, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν ελεύθερα και σκληρά οτιδήποτε πιστεύουν ότι πρέπει να απαντηθεί και εκείνος θα απαντήσει σε όλα, γιατί κατά τη διάρκεια των θητειών του, όπως σημείωσε, «λειτουργήσαμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

«Εγώ δεν υπογράφω ό,τι θέλω. Με κατηγορούν ότι το δ.σ. υπογράφει μόνον ό,τι λέω εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε δημοκρατικά, με απόλυτη διαφάνεια, με ομόφωνες όλες τις αποφάσεις κατά 90%. Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, προσπαθούμε να χτυπήσουμε το παρεμπόριο τσιγάρων, ακόμη και στην πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από το ΕΕΘ, και είμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από την κατασκευή του μετρό».

«Το έργο του μετρό θα διαρκέσει μέχρι το 2022. Θα ζητήσουμε αποζημίωση από την Αττικό Μετρό για τους επαγγελματίες και ο Μυλόπουλος το γνωρίζει αυτό».

Αποθεματικό 7 εκατ. ευρώ

«Είμαστε το μόνο επιμελητήριο στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο αποθεματικό, εφτά εκατ. ευρώ, γιατί δεν σπαταλάμε. Βέβαια, δίνουμε κάποια χρήματα αλλά με φειδώ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν», είπε ο κ. Ζορπίδης.
Σε ερώτηση γιατί απέχουν οι νέοι επαγγελματίες, ο επικεφαλής του «Ισχυρού Επιμελητηρίου» απάντησε ότι «δεν γνωρίζουν το έργο μας, τι έχουμε κάνει. Στην εποχή της κρίσης, ο καθένας κοιτάει πώς θα σώσει την επιχείρησή του από την οικονομική λαίλαπα. Λέτε να ασχολείται με το Επιμελητήριο; Ωστόσο εμείς έχουμε περιοδικό που ενημερώνει και απευθύνεται στον επαγγελματία».

Όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, έδωσε την κλασική απάντηση: «Η κάλπη θα δείξει», προσθέτοντας ωστόσο ότι «σύμφωνα με τη λογική, θα πρέπει να είμαστε νικητές».

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...