Δ. Κουτσούμπας: Στο πλευρό των Παλαιστινίων για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Tον πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι υποδέχτηκε σήμερα Παρασκευή 8 Δεκέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

«Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, με σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε αμέσως να σταματήσει κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την κυβέρνηση του Ισραήλ, αυτού του κράτους – δολοφόνου του Παλαιστινιακού λαού, των λαών της περιοχής και βεβαίως να σταματήσει κάθε συνεργασία και συμμετοχή στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας.

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε: «Ο Ερντογάν με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναβάθμισε τις απαράδεκτες βλέψεις της τούρκικης αστικής τάξης, ενάντια στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση ευθέως της Συνθήκης της Λωζάννης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που είπε περί μειονότητας κ.λπ.».

«Την ίδια στιγμή δεν επιβεβαιώθηκαν όλοι αυτοί οι διθύραμβοι που σήκωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το προηγούμενο διάστημα, ότι θα ήταν ιστορική, αυτή η επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Την ίδια στιγμή αποδείχτηκε και με αυτές τις συναντήσεις και τις συζητήσεις ότι η γεωστρατηγική αναβάθμιση που πολυδιαφημίζει η ελληνική κυβέρνηση, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα ζητήματα, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους και για το λαό μας και για όλους τους λαούς της περιοχής», κατέληξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...