Αδρανές το Πράττω στις εκλογές…

Δεν θα μετάσχει τελικά ο Νίκος Κοτζιάς και τα στελέχη της πολιτικής κίνησης «Πράττω», στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το φημολογούμενο, εδώ και αρκετό καιρό, διαζύγιο του πρώην ΥΠΕΞ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημοποιήθηκε σήμερα με σχετική ανακοίνωση του «Πράττω», που αποχωρεί …άπραγο από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Το παρασκήνιο αναφέρει ότι το «Πράττω» ήθελε να τοποθετήσει αρκετούς δικούς του υποψήφιους στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Κουμουνδούρου είχε ενστάσεις. Επίσης το Πράττω αφήνει αιχμές κατά τη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία και επιπολαιότητα και μιλά για παρέες, ενώ σχολιάζει και τον τρόπο αντιμετώπισης των «νεοαποκτηθέντων» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων. στη μακροσκελή του ανακοίνωση:

«Για τις σημερινές πολιτικές δυσκολίες δεν είναι άμοιρες ευθύνης εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο που επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα και έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων. Που αρνήθηκαν, επί παραδείγματι, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να ψηφίσουν προοδευτικά ψηφοδέλτια τα οποία στήριζε το ΠΡΑΤΤΩ ενάντια σε ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η κοινωνία βλέπει, καταγράφει, μαθαίνει.

Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ηςΙουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Σε επιστολή της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση. Το ΠΡΑΤΤΩ παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. Ο λαός θα μας κρίνει και πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει. Έχουμε όραμα, διαθέτουμε στρατηγική, σχέδιο, υπομονή και θέληση. Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Προοδευτικής Συμμαχίας μιλούν για μία κακή εξέλιξη και θεωρούν ότι ο προοδευτικός χώρος δεν αντέχει άλλες απώλειες. Να θυμίσουμε ότι κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου στελέχη της «Αριστερής Πρωτοβουλίας, του αείμνηστου «συγκεντρωσιάρχη» του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, είχαν ανακοινώσει ότι εντάσσονται στο «Πράττω». Μένει να δούμε που το πάει ο Κοτζιάς, διότι κάτι τύποι σαν τον Κοτζιά έχουν συνηθίσει στα έτοιμα. Χρόνια τώρα…

Φ.Δ.