Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Για 29η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου διοργανώνεται το Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται, επιλεγμένες ταινίες, βραβευμένες σε Διεθνή Φεστιβάλ, ομιλίες και συζητήσεις με εκλεκτούς/ες και καταξιωμένους/ες ομιλητές/ιες θα αναδείξουν το μέγεθος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, επιχειρώντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση και την καταστολή της αυθαίρετης βίας και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μεταξύ των ταινιών του Κινηματογραφικού Αφιερώματος θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Εδώ εξορία. Ημερολόγια από παιδιά πρόσφυγες» που βραβεύθηκε τον Μάρτιο 2016 από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, στην αποθήκη Α στο Λιμάνι της πόλης. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.