Με αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας ξεκινά τη σεζόν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

H 58η καλλιτεχνική περίοδος της ΚΟΘ ξεκινά με ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αύριο Παρασκευή, με αφορμή την 39η επέτειο από τον θάνατό της (ώρα έναρξης 9 μ.μ., τιμές εισιτηρίων 15€, 10€, 5€).

Το πρόγραμμα του γκαλά περιλαμβάνει άριες από έργα των Βέρντι, Μπιζέ, Τζορντάνο, Τσιλέα, Πουτσίνι, Μασκάνι, Καταλάνι που τις ερμήνευσε μοναδικά, με την αρτιότητα της τεχνικής της και την αξεπέραστη μελοδραματική της ικανότητα. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός και τα αποσπάσματα από τις όπερες θα ερμηνεύσει η σοπράνο Τσέλια Κοστέα.

Το συνολικό πρόγραμμα της ΚΟΘ για την περίοδο «Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2016» παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη χρονιά (2017), η ΚΟΘ θα προχωρήσει σε συμπράξεις με σπουδαίους έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ, ενώ θα εμπλουτίσει το πρόγραμμά της με έργα ελλήνων συνθετών (η αρχή θα γίνει με έργα Τραυλού και Σαμαρά και έπεται συνέχεια). Επίσης προγραμματίζονται σημαντικές επετειακές συναυλίες, κύκλοι-αφιερώματα στους Μπετόβεν και Μάλερ, αλλά και στους Ρώσους συνθέτες στο πλαίσιο του πολιτιστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.