Αυτοκτονία ο θάνατος του DJ Avicii σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του

Ο θάνατος του Avicii στις 20 Απριλίου οφειλόταν σε αυτοκτονία, υπονοεί μια δήλωση της οικογένειας του DJ, στην οποία αναφέρεται ότι «δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει».

Η δήλωση έχει ως εξής: «Ο αγαπημένος μας Τίμ ήταν ανήσυχος, μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που έψαχνε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ένας τελειομανής που ταξίδευε και δούλευε σκληρά σε έναν ρυθμό που οδήγησε σε ακραίο στρες. Όταν σταμάτησε να περιοδεύει, ήθελε να βρει μια ισορροπία στη ζωή για να είναι ευτυχισμένος και να είναι σε θέση να κάνει ό, τι αγαπούσε περισσότερο – μουσική.

»Πάλεψε πραγματικά με σκέψεις για το νόημα, τη ζωή, την ευτυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Ήθελε να βρει ειρήνη. Ο Tim δεν φτιάχτηκε για τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο βρέθηκε. Ηταν ένας ευαίσθητος τύπος που αγαπούσε τους φαν του, αλλά απέφευγε το να είναι στο φως των προβολέων. Tim, θα σε αγαπούμε πάντα και θα μας λείπεις. Η μουσική σου θα κρατήσει τη μνήμη σου ζωντανή. Σε αγαπάμε, η οικογένειά σου».

Ο Avicii είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένης της οξείας παγκρεατίτιδας που προκλήθηκε εν μέρει από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το 2014, είχε αφαιρέσει τη χολή του και τη σκωληκοειδίτιδά του.

Αποσύρθηκε από τις περιοδείες το 2016, λόγω του υψηλού τιμήματος που πλήρωνε όσον αφορά την υγεία του.