Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ζητά το ΚΚΕ

Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ζητούν τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν παρέμβαση με γιγαντοπανό που κρέμασαν στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Στην ανακοίνωση που διένειμαν μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η νέα διοίκηση πέταξε τη φιλολαϊκή μάσκα και σε συνεργασία με την πλειοψηφία του συνδικάτου των εργαζομένων, ετοιμάζει μεγάλες μειώσεις μισθών» Επίσης στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι βλάβες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με κίνδυνο και ταλαιπωρία τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τον λαό της πόλης, που περιμένει καθημερινά με τις ώρες στις στάσεις, τα λεωφορεία που σκόπιμα δεν επισκευάζονται και παραμένουν χαλασμένα στα αμαξοστάσια».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας χαρακτηριστικά: «’Οχι στις μειώσεις μισθών στον Ο.Α.Σ.Θ. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς αναφέρθηκε πρόσφατα στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που αναμένεται να υπογραφεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε αναστολή να κόψουμε τους μισθούς που ήταν προκλητικοί».