Αγκάλιασε ηλικιωμένο και του έκλεψε την τραπεζική κάρτα

Θύμα κλοπής από μια γυναίκα και τον συνεργό της έπεσε ένας εβδομηνταεξάχρονος άνδρας στον Κορινό Πιερίας.Η τριαντάχρονη φερόμενη ως δράστης, η οποία συνελήφθη αργότερα στο νομό Ημαθίας, αφαίρεσε από τον εβδομηνταξάχρονο το πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε τη μέθοδο του ¨εναγκαλισμού”, ήτοι πλησίασε τον ανυποψίαστο ηλικιωμένο και τον αγκάλιασε προσποιούμενη ότι τον γνωρίζει.

Η νεαρή γυναίκα διέφυγε με τον συνεργό της, ηλικίας 35 ετών και οι δυο τους, χρησιμοποιώντας την κλεμμένη τραπεζική κάρτα, πραγματοποίησαν από ΑΤΜ στην Πιερία αναλήψεις συνολικού ύψους 790 ευρώ. Ο εβδομηνταεξάχρονος είχε σημειώσει τον προσωπικό κωδικό PIN πάνω στην κάρτα ανάληψης.

Ο ηλικιωμένος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού οι αρχές έφτασαν άμεσα στα ίχνη των δραστών. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της αστυνομίας συνιστούν προσοχή στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να σημειώνουν σε εμφανή σημεία προσωπικούς κωδικούς σύνδεσης.