Άγνωστη η αιτία θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου του φοιτητή που βρέθηκε το Σάββατο νεκρός στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου και ο οποίος είχε εξαφανιστεί την περασμένη Κυριακή, όταν έφυγε από το σπίτι του με το ποδήλατό του για να κάνει μια βόλτα. Είχε πάει στην Κάλυμνο για να επισκεφτεί τους γονείς του, καθώς η μητέρα του είναι εκπαιδευτικός στο νησί.

Το μεσημέρι της Κυριακής, 26.11.2017, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, έφτασε στην Κάλυμνο ο ιατροδικαστής της Περιφέρειας Δωδεκανήσων, Πάνος Κοτρέτσος, ο οποίος και ανέλαβε το δύσκολο έργο να εξακριβώσει ακριβή αίτια θανάτου του φοιτητή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsit.gr, από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στη σορό του άτυχου νέου, δεν μπόρεσε να διαπιστώσει με βεβαιότητα την αιτία θανάτου του Νίκου Χατζηπαύλου.

Τι «είδε» ο ιατροδικαστής

Ο Πάνος Κοτρέτσος, διαπίστωσε ότι ο άτυχος φοιτητής δεν πυροβολήθηκε. Οι αρχικές πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό της σορού του, ανέφεραν πως είχε τραύμα στο κεφάλι που έμοιαζε με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Ωστόσο, ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε ο 21χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου δεν είναι το σημείο του εγκλήματος. Αλλού τον δολοφόνησαν και τον «πέταξαν» στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο άτυχος φοιτητής φορούσε μόνο το ένα παπούτσι του, φόρμα κι ένα μπλουζάκι.

Στο σώμα του εντοπίστηκαν επίσης «τσιμπήματα» από ζώα. Σημειώνεται ότι τρία μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός, υπάρχει μια στάνη.

Μετά την πρώτη εξέταση από τον ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newsit.gr, το πτώμα του άτυχου φοιτητή θα μεταφερθεί στη Ρόδο για να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή. Αυτή θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.

Τον έσυραν για 60 μέτρα

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή πως το σημείο όπου βρέθηκε η σορός δεν είναι ο τόπος του εγκλήματος συνάδει με τα πρώτα στοιχεία που είχαν βρει από το Σάββατο οι αρχές. Η εκτίμηση είναι πως το πτώμα του Νίκου Χατζηπαύλου σύρθηκε ως το σημείο όπου εντοπίστηκε, πιθανότατα 50 με 60 μέτρα.

Τον βρήκε ένα αγόρι 15 ετών

Τον 21χρονο φοιτητή εντόπισε ένας 15χρονος, το απόγευμα του Σαββάτου (25.11.2017) λίγο πριν από τις 17:00. Ο νεαρός ήταν στην περιοχή για να κόψει κλαδιά για ξόβεργα. Μόλις αντίκρισε τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού άρχισε να φωνάζει σοκαρισμένος. Κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και κάλεσαν τις Αρχές.

Άμεσα στο χώρο έσπευσαν ο διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων και στελέχη που διερευνούν την υπόθεση.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου φοιτητή είναι 100 μέτρα από εκείνο όπου βρέθηκε το ποδήλατό του. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 19 Νοεμβρίου, είχε πει στη μητέρα του πως ήθελε να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο.

Είχαν ψάξει το σημείο

Ο 21χρονος φοιτητής του ΕΜΠ βρεθηκε σε μία περιοχή που στην κυριολεξία χτενίστηκε από τις επίγειες δυνάμεις που διενεργούσαν τις έρευνες κατ’ έπανάληψη. Ο Κώστας Βάλβης από την Εθελοντική ομάδα διασωστών Θήρας είπε πως και ο ίδιος αλλά και άλλοι που ερευνούσαν στην περιοχή, είχαν περάσει πολλές φορές από το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.

newsit.gr