Αγώνας Ορεινού Δρόμου στη Λίμνη Πλαστήρα

Στη Λίμνη Πλαστήρα, που είναι σε όλους γνωστή για την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος και την άγρια ομορφιά της, ο Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας ΠΕΡΣΕΑΣ, σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, διοργανώνουν τον 2o ορεινό αγώνα δρόμου Plastira’s lake Trail Race την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, με στόχο να δώσουν στον καθένα την ευκαιρία να ζήσει από κοντά μια μοναδική εμπειρία! Ο αγώνας  περιλαμβάνει 2 διαδρομές,  μήκους 20 χλμ. και 10 χλμ., με αφετηρία και τερματισμό το παραλίμνιο χωριό Καλύβια Πεζούλας.

Περιγραφή διαδρομής 20 km

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από μέτριο βαθμό δυσκολίας, και κινείται στο μεγαλύτερο μέρος σε δασικούς δρόμους, χωρίς ιδιαίτερα δύσκολα τεχνικά κομμάτια. Η εκκίνηση δίνεται από τoν Βοτανικό Κήπο  σε υψόμετρο 790μ και συνεχίζει για 3 χλμ στον δασικό ποδηλατόδρομο. Στη συνέχεια μπαίνουμε σε δασικό δρόμο  και μονοπάτι προς τον οικισμό Νεραϊδα. 6 χιλιόμετρα μετά φτάνουμε στο μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής στα 1165μ.  Στη συνέχεια και μέχρι το 12 χλμ. της διαδρομής, κινούμαστε σε δασικό δρόμο με μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις.  Από το 15 χλμ μέχρι το 20 χλμ. η διαδρομή είναι κατηφορική κυρίως σε δασικό δρόμο μέχρι τον Βοτανικό κήπο που είναι και ο τερματισμός.

Περιγραφή διαδρομής 10 km

Η εκκίνηση δίνεται από τoν Βοτανικό Κήπο  σε υψόμετρο 790 μ. και συνεχίζει  στον δασικό ποδηλατόδρομο. Σε 5 χλμ. οι συμμετέχοντες συναντούν το σημείο όπου κάνουν κυκλική αναστροφή και επιστρέφουν στo Βοτανικό Κήπο όπου είναι και ο τερματισμός. Η διαδρομή είναι παραλίμνια, με πολύ  μικρές υψομετρικές διαφορές και χαρακτηρίζεται από χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνα :Κυριακή 29 Απριλίου 2018

2. Αφετηρία – Τερματισμός: Βοτανικός Κήπος Λίμνης Πλαστήρα

3. Στοιχεία Αγώνων:

α)Plastira’s Lake Trail Race 20.000μ (700μ υψομετρ.– Ώρα Εκκίνησης:10:00(πμ)

β)Plastira’s Lake Race 10.000μ. – Ώρα Εκκίνησης:10:10 (πμ)

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.plastiraslaketrailrace.gr

«Με μεγάλη χαρά και τιμή ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και οι κάτοικοί του, υποδεχόμαστε και συνδιοργανώνουμε τον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου με την ονομασία ”Plastira’s Lake Trail Race”. Μια διοργάνωση που έλειπε από την περιοχή και ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε αθλητικό γεγονός με ευρύτερη ακτινοβολία και μαζική συμμετοχή δρομέων από όλη την Ελλάδα που θα προβάλλει τη Λίμνη Πλαστήρα ως τουριστικό και αθλητικό προορισμό. Τι ωραιότερο για τους αθλητές και τους επισκέπτες, από μια εμπειρία που μπορεί να συνδυάσει την άθληση με την απόλαυση του απαράμιλλης ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος, ζώντας μια εμπειρία, που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να σας ξαναφιλοξενήσουμε στο μέλλον», ανέφερε για τη διοργάνωση ο Δημήτριος Τσιαντής, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.