«Άκαιρο το να συζητάμε μέτρα για το 2018», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μάρδας

Θετικό θα είναι το αποτύπωμα που θα αφήσει το 2017, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο εκδήλωσης, με τίτλο «2017: Χρονιά πρόκλησης για την αγορά», την οποία διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και στην οποία ήταν ομιλητής. «Και αυτό, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφερε: «Στόχος μας ήταν και είναι να τελειώσει το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά, όταν συμμετέχουν δύο σε μία διαδικασία συζήτησης, δεν μπορεί μόνον ο ένας να επηρεάζει τις ταχύτητες, όταν ο άλλος δεν θέλει. Αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά τους χρόνους είναι αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση».

Κληθείς να σχολιάσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τη νέα χρονιά, δήλωσε πως «επιβλήθηκαν φόροι με τους δυνατόν χαμηλότερους συντελεστές σε ένα μεγάλο σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών. Η επίπτωση αυτής της λογικής είναι πολύ μικρότερη από μία άλλη, η οποία εφαρμοζόταν παλαιότερα, σύμφωνα με την οποία είχαμε υψηλούς φόρους σε συγκεκριμένους κλάδους, προϊόντα ή υπηρεσίες». «Υπάρχουν φόροι», παραδέχτηκε ο κ. Μάρδας, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι «δεν πρέπει ξεχνάμε ότι έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος δίνει 750 εκατ. παραπάνω δαπάνες, και αυτές οι δαπάνες γυρίζουν στον κόσμο». Όπως και να έχει, «η χρονιά θα καταλήξει με ένα θετικό αποτέλεσμα», προέβλεψε ο κ. Μάρδας.

Τέλος, χαρακτήρισε «άκαιρο το να συζητάμε οποιαδήποτε μέτρα για το 2018», διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «λογική του ΔΝΤ η οποία δεν στέκει γερά στα πόδια της». «Μέχρι τώρα, όλα πηγαίνουν όπως πρέπει να πάνε, και μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τα προβλεπόμενα», κατέληξε.