Ακροδεξιό παραλήρημα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πέλλας για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Νέο «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς βίας από την γαλάζια παράταξη, αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, Γιάννη Οτουντζίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η βία έχει αιτία» και δικαιολογεί την άνανδρη, δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης από φασιστικά στοιχεία.

Ο εν λόγω ΟΝΝΕΔίτης μάλιστα χαρακτηρίζει σε ένα κείμενό-ντροπή, ωδή ακροδεξιού παραληρήματος, «αχαρακτήριστο» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον πως βεβηλώνει του νεκρούς, ενώ σημειώνει ότι στην περίπτωση του, «του φέρθηκαν με αξιοπρέπεια κιόλας».

Άραγε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης που καταδίκασε, έστω και καθυστερημένα, τα έκτροπα που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα, θα επιληφθεί της κατάστασης; Θα παρέμβει το πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ για αυτές τις δηλώσεις;

Ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο pellanews.gr

«19 Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κάθε χρόνο οι Ποντιακές Οικογένειες αλλά και αρκετοί ακόμη τιμούν με την παρουσία τους εκείνες τις 353.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν και βιάστηκαν κάτω από τις εντολές του Τούρκου Κεμάλ Ατατούρκ! Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Χώρα και τιμούμε αυτή την ημέρα είναι γιατί, πλην όλων των άλλων αυτές οι ψυχές δεν μπόρεσαν να έχουν ένα τάφο, δεν μπόρεσαν να τους μοιρολογήσουν οι συγγενείς τους, δεν μπόρεσαν να τους διαβάσει ένας ιερέας και να τους ανάψουμε ένα κερί, αλλά ούτε μπόρεσαν να βρουν δικαίωση ακόμη και Σήμερα!».

Ο γαλάζιος Πρόεδρος της Νεολαίας της Πέλλας σημειώνει πως «στο συμβάν οι συγγενείς των ψυχών αυτών, γνωστοί άγνωστοι, μαζεύτηκαν όλοι μαζί με τα παιδιά τους για να επαληθεύσουν ότι δεν έφυγαν άδικα, και πως εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε, εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές για πάντα, και βρέθηκε ένας “ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ” στην δική μας κηδεία να βεβηλώνει με τον πιο ανήθικο τρόπο τους Νεκρούς μας. Εύχομαι σε κανέναν συγγενή σας να μην βρεθεί ΠΟΤΈ κανένας ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ να κάνει κάτι Παρόμοιο!!!».

«Τέλος θα ήθελα να ξανά τονίσω πως η ΒΙΑ πάντα έχει αιτία, σίγουρα είναι καταδικαστέα σε όποια μορφή και αν υπάρχει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω του φέρθηκαν αξιοπρεπέστατα κιόλας!», όπως τονίζει και υπογραμμίζει ότι «η Ιστορία είναι Ιερή και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει για Δημοκρατία όταν ο ίδιος καταλύει την Δημοκρατία!». «Ζήτω ο Πόντος», είναι τελικό σημείο της τοποθέτησης του.

πηγή: documentonews.gr