Αλ. Τσίπρας: Ενθάρρυνα τον Γ. Μπουτάρη να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στη μαυρίλα

“Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη δολοφονική επίθεση” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο. «Είχαν στόχο ακόμη και να τον δολοφονήσουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο” τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για “τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης”.

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, «η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση αγώνων αλλά και μια παράδοση μαύρου μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

«Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέλαβε δήμαρχος μιας πόλης βυθισμένης στα σκάνδαλα και τη διαφθορά και έχει σήμερα μια πόλη ανοικτή, δημοκρατική. Και πρέπει να μείνει έτσι η Θεσσαλονίκη, πόλη δημοκρατική. Ο δήμαρχος συμβολίζει τον αγώνα όχι ενός κόμματος αλλά κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ενθάρρυνα τον Γ. Μπουτάρη να ηγηθεί ενός δημοκρατικού – προοδευτικού μετώπου», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι «αυτοί που συνελήφθησαν είναι στρατιωτάκια, το θέμα είναι να φτάσουμε στη ρίζα», ενώ διευκρίνισε ότι «όταν λέω ότι θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100, εννοώ ότι αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει προσανατισμό, πρέπει να μείνει δημοκρατική».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και είπε χαρακτηριστικά ότι «θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας χωρίς επιτροπεία». Για το θέμα της ΠΓΔΜ, είπε ότι «πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε στο θέμα του ονόματος ”Μακεδονία”».