Αλ. Τσίπρας: H χώρα γυρίζει σελίδα, η Ελλάδα επιστρέφει στους Ελληνες

«Μετά τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα. Και περνά σε μια νέα περίοδο. Όπου τη θέση της λιτότητας, θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη. Τη θέση της επιβολής, η δημοκρατία. Τη θέση της αβεβαιότητας, η σταθερότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο.

Mάλιστα, ο πρωθυπουργός κράτησε το λόγο του όσον αφορά το στοίχημα για τη γραβάτα και το χρέος και εμφανίστηκε με γραβάτα προκαλώντας τα σχόλια των παρευρισκομένων. Την εμφάνιση με γραβάτα είχε προαναγγείλει κατά την επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο όπου είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «μου φαίνεται πως δεν θα τη γλιτώσω».

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος», υπογράμμισε.

«Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια».

«Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Ελληνες», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Καταλαβαίνω τη στενοχώρια της αντιπολίτευσης», είπε και αναφέρθηκε στο αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για συζήτηση στη Βουλή. «Μπορούμε να συζητήσουμε όποτε θέλει, γιατί εμείς τα καταφέραμε εκεί που οι δικές τους κυβερνήσεις απέτυχαν», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πετύχαμε να φτάσουμε ώς εδώ, και όσοι δεν πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε στέκονται αμήχανοι. Αυτό που πετύχαμε δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στον κάθε Ελληνα που έκανε θυσίες γι’ αυτό. Πάνο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, θα καθαρίσουμε τη χώρα από τη διαφθορά. Εχουμε μπροστά μας 15 μήνες και θα το πετύχουμε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά «στον Ευ. Τσακαλώτο και τον Π. Χουλιαράκη και στα επιτελεία τους, νέα παιδιά που εργάστηκαν ακούραστα για την αξιοπιστία της χώρας. Αξίζουν το σεβασμό όλων μας». Ευχαρίστησε τους υπουργούς που πήραν δύσκολες αποφάσεις και είπε ότι ο λαός θα το αναγνωρίσει το Σεπτέμβρη του 2019 στις εκλογές.

«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη την έδινα με τη στολή εργασίας, χωρίς γραβάτα και έτσι θα συνεχίσω να τη δίνω. Και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες θα φοράμε και γραβάτες», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.