Αλ. Τσίπρας: Τρεις πολιτικές οικογένειες οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό

Η Ιστορία έχει καταγράψει ποιος λεηλάτησε τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντέννα. Ταυτοχρόνως, εστίασε στο ασφαλιστικό, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασφαλίσει ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο θα συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν και μικρές αυξήσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, αν εκλεγεί, θα προχωρήσει σε μειώσεις και θα κάνει απολύσεις. Επιτέθηκε επίσης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «κρύβει προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του», οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάει είναι τα μέτρα του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τον κατηγόρησε για «υποκρισία και πατριδοκαπηλία» στο Μακεδονικό και «τυμβωρυχία» σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να υπάρξει πολιτική υπεραξία.

       Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται γιατί έχει προγραμματικούς σκελετούς

«Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες, δεν φοβήθηκα ποτέ, τους είπα την αλήθεια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αποφεύγει την αντιπαράθεση μαζί μου γιατί έχει προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης τα έχει πει όλα, χωρίς να δεσμευτεί για τίποτε», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε πως αν γίνει πρωθυπουργός και κάνει μειώσεις συντάξεων θα μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει μιλήσει γι’ αυτό αναφερόμενος σε μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Αν πάλι κάνει απολύσεις θα μπορεί να ισχυριστεί ότι και γι’ αυτές έχει μιλήσει όταν τάσσεται υπέρ της επιστροφής στον κανόνα 1/5 στην αναλογία προσλήψεων, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει να είναι η αναλογία 1/1.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό, γιατί θέλει να το “μεταρρυθμίσει” ο κ. Μητσοτάκης;

Για ποιον λόγο χρειάζεται μεταρρύθμιση το Ασφαλιστικό, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτιάξει ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Ο λόγος είναι απλός, είπε: Η Νέα Δημοκρατία έχει συμφωνήσει ήδη με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να πηγαίνουν σε αυτές οι κρατήσεις των εργαζομένων για την επικουρική ασφάλιση. Κι αυτό σημαίνει ότι το κενό που θα δημιουργηθεί στα ταμεία για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων θα καλυφθεί είτε με δημόσια δαπάνη, είτε με περικοπές των συντάξεων.

    Κίνδυνος να χάσουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες

Ο πρωθυπουργός έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα κινδύνου για το τι θα συμβεί στους εργαζόμενους αν τυχόν υπάρξει περίπτωση κατάρρευσης ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας, όπως με την περίπτωση της ΑΣΠΙΣ και χάσουν τα χρήματα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την 13η σύνταξη και το σχέδιο του είναι από το 2020 να τη δίνει δυο φορές τον χρόνο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα τη διατηρήσει αν στο τέλος του 2020 υπάρχει ανάπτυξη 4%, κάτι που είναι ανέφικτο.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σχεδιάζει να δώσει στις Τράπεζες το απόθεμα των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ (ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε μόνο την πιστοληπτική γραμμή όχι τη μεταφορά των 37 δισ. στις Τράπεζες, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας) και σημείωσε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει, γιατί είναι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, είναι ένα “απόθεμα αξιοπρέπειας” για τον ελληνικό λαό που εξασφαλίζει ένα καθαρό διάδρομο 15ετίας για την Ελλάδα.

    Συμφωνίες του κ. Μητσοτάκη με επιχειρηματικά συμφέροντα

Εκτός από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να κλείνει συμφωνίες με κλινικάρχες και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων και με επιχειρηματικά συμφέροντα για το “ξεπούλημα” των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ και για το Ελληνικό, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε την αντίδραση του παραχωρησιούχου της επένδυσης στο Ελληνικό τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, με στόχο, όπως σημείωσε, να υπάρξει περισσότερο μπετόν και λιγότερο πράσινο και μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέρδος. Ολα αυτά, είπε ο πρωθυπουργός, σημαίνουν επιστροφή σε ένα μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα.

    Τρεις πολιτικές οικογένειες χρεοκόπησαν την Ελλάδα, εμείς τη σώσαμε

«Τρεις πολιτικές οικογένειες χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ήρθαμε εμείς ως διασώστες, τη σώσαμε και τώρα θέλουν να επιστρέψουν δήθεν ως σωτήρες», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι «σηκώθηκε κι έφυγε μόλις είδε το τσουνάμι να έρχεται, αφήνοντας έλλειμμα 24 δισεκατομμυρίων ευρώ», ενώ έκανε τη σύγκριση με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε εκεί που οι άλλες απέτυχαν κι έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, προστατεύοντας, ταυτόχρονα τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε “λεφτά υπάρχουν” και παρέδωσε τη χώρα στα Μνημόνια, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από τα Ζάππεια προχώρησε στη λεηλασία της χώρας, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

   Το 83% της μνημονιακής φορολόγησης επιβλήθηκε από το 2010 μέχρι το 2015

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, το 83% της μνημονιακής φορολόγησης επιβλήθηκε από το 2010 μέχρι το 2015.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα και πέτυχε να είναι σήμερα η Ελλάδα μια ελεύθερη χώρα, γι’ αυτό και στο πρόγραμμά του μιλάει για διανομή δυνατοτήτων και ελαφρύνσεων. Σήμερα η Ελλάδα είναι χώρα συνώνυμο της ανάπτυξης και έχει αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση.

Σε ερώτηση για το πρώτο εξάμηνο του 2015, απάντησε πως ο κ. Βαρουφάκης έχει κάνει πολλά στραβά, αλλά όποιος και να ήταν στη θέση του, ακόμα και ο Μέσι της πολιτικής, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, όταν η πλευρά των δανειστών και εταίρων είχε αποφασίσει να αφήσει την Ελλάδα εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και εκτός Ευρωζώνης.

Αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δήλωσε πως ποτέ δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και δεν ξέχασε ποιους υπηρετεί και ποιος είναι ο προσανατολισμός του.

   Το παιγνίδι “είναι ανοιχτό” στις εκλογές της Κυριακής

«Ένα τμήμα του λαού κρίνει πιο αυστηρά τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι την δεξιά, διότι έχει περισσότερες προσδοκίες. Όμως ούτε την ψυχή μας χάσαμε, ούτε τον προσανατολισμό μας» επισήμανε.

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το παιγνίδι “είναι ανοιχτό”. Κι αυτό, γιατί σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος ψηφίζει με άλλα κριτήρια. Οι κάλπες θα είναι άδειες και οι εθνικές εκλογές δεν είναι συνέχεια των ευρωεκλογών, ούτε το δεύτερο ημίχρονο, αλλά είναι ένα νέος αγώνας.

«Για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια οι πολίτες ψηφίζουν γνωρίζοντας ότι την ευθύνη για την επόμενη μέρα την έχουν αποκλειστικά αυτοί και όχι τα προγράμματα των δανειστών», τόνισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε “εθνικό διχασμό” για το Μακεδονικό

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προκάλεσε «εθνικό διχασμό» και «πότισε τους πολίτες με εθνικιστικό φαρμάκι» με τη στάση του στο Μακεδονικό.

Σε ερώτηση για τις επιστολές του Κώστα Καραμανλή απάντησε πως δεν τις έβγαλε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα.

Τις γνώριζε από την αρχή, αλλά εάν τις δημοσιοποιούσε θα ήταν σαν έβγαζε μόνος τα μάτια του. Κι αυτό γιατί θα έκανε κακό στη διαπραγμάτευση. Επικαλέστηκε την αντίδραση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, όταν του έθεσε το θέμα της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας. «Είσαι τρελός; Μου λες να αλλάξω το συνταγματικό όνομα, ενώ το έχουμε κεκτημένο!» του είπε τότε ο κ. Ζάεφ, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

   «Αθλιότητα τυμβωρυχίας» στο Μάτι

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο Μάτι σημείωσε πως κάθε φορά βγάζουν το θέμα παραμονές των εκλογών, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής. «Η αθλιότητα της τυμβωρυχίας για να βγάλουν πολιτική υπεραξία έχει και ένα όριο», παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μετάνιωσε. «Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτήρισε «δύσκολη και σκληρή» τη συνέντευξη και εξέφρασε την ενόχληση του γιατί οι δημοσιογράφοι δεν βρήκαν χρόνο να τον ρωτήσουν για τα εθνικά θέματα.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 3. Juli 2019