Αλαμπάμα: Στους 23 οι νεκροί από τον φονικό ανεμοστρόβιλο

Στους 23 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, μετά από ανακοίνωση των Αρχών της πολιτείας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και μικρά παιδιά με τον κίνδυνο να αυξηθούν τα θύματα να είναι μεγάλος, καθώς σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμη στα συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέλη των σωστικών συνεργείων βιώνουν μια πολύ δύσκολη νύχτα: ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια σπιτιών και εταιρειών στην Κομητεία, όπου υπάγεται διοικητικά η μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμα, η Όμπερν.

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους κατοίκους της Αλαμπάμα και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους!», συμπλήρωσε.