Αλέξης Τσίπρας από Ρέθυμνο: Η κυβέρνηση ναρκοθετεί την πορεία του ΒΟΑΚ

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται, σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του από το Δήμο Αγίου Βασιλείου, και συγκεκριμένα από το χωριό Σελλιά.

Ο Αλ. Τσίπρας έγινε δεκτός από αρκετούς πολίτες, οι οποίοι τον άκουσαν να τους μιλά για την ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, που θέλει να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των πολιτών, μιας και σε αυτούς ανήκουν οι κατακτήσεις που έχουν γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σε λίγη ώρα στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της κωμόπολης. Σε ερώτηση κατοίκων για το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης απάντησε ότι με τους χειρισμούς της η σημερινή κυβέρνηση ναρκοθετεί την πορεία του έργου που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος για νέες καθυστερήσεις, παρατήρησε.

Επίσης ερωτηθείς για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για τον προγραμματισμό που υπάρχει για τη συγκεκριμένη περιοχή νότια του Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μιλώντας προς τους πολίτες τη θέση του ιδίου και του κόμματός του, ότι είναι δίπλα τους σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες τους. Χρειάζεται πάντα μια ήπια ανάπτυξη των ανανέωσιμων πηγών ενέργειας -τόνισε-, ήπια ανάπτυξη του τουρισμού, πρόσθεσε, αντιτασσόμενος στο μαζικό τουρισμό.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες σε ανοιχτή εκδήλωση και το Ρέθυμνο. Το βράδυ στις 19.00 στην Πλατεία Σοχώρας στο κέντρο της παλαιάς Πόλης του Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επισκέψεις σε περιοχές της ενδοχώρας του νομού Χανίων, όπου συνομίλησε με πολίτες στο Κολυμπάρι, στις Μουρνίες και στο Καψοδάσος στα Σφακιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με άλλα δεδομένα βέβαια, σε μια άλλη εποχή, θέλει να είναι η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη του τόπου, κουβαλώντας όλες αυτές τις μεγάλες παραδόσεις. Τις παραδόσεις που ξεκινάνε από την πορεία του μεγάλου αυτού εθνάρχη, του Βενιζέλου, αλλά προχωράμε και στις ιστορικές παρακαταθήκες της αριστεράς, στην Εθνική Αντίσταση, στα μεγάλα κινήματα για τον εκδημοκρατισμό, στη μεγάλη συμβολή των κινημάτων την περίοδο της μεταπολίτευσης, των νεολαϊστικων κινημάτων, αλλά βεβαίως και στα χρόνια της αλλαγής που ήταν μια πολύ μεγάλη κοινωνική και πολιτική διαδικασία, ανεξαρτήτως του ότι είχε πολύ μεγάλες αντιφάσεις στην πορεία της».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη Tv

Ο βασικός στόχος αυτής της επανεκκίνησης του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι στη χώρα μας υπήρξε πάντοτε ο δημοκρατικός χώρος. Ήταν εμπνευσμένος και από την πορεία και από τη διαδρομή του μεγάλου εθνάρχη, διότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος πλέον είναι οικουμενικός, αλλά δεν μπορούμε παρά να έχουμε στο μυαλό μας ότι αποτέλεσε τον ένα από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος εκείνη την εποχή, τον προοδευτικό πόλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με άλλα δεδομένα βέβαια, σε μια άλλη εποχή, θέλει να είναι η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη του τόπου, κουβαλώντας όλες αυτές τις μεγάλες παραδόσεις.Συνέντευξη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη Tv και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 21. Oktober 2019