Το Αλφαβητάρι του Κρατούμενου στα αγγλικά και τα αλβανικά

Το «Αλφαβητάρι του Κρατούμενου», ένας οδηγός για την ενημέρωση των νεοεισερχόμενων στις φυλακές πάνω στα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους και τις κανόνες ασφαλούς συμβίωσης μέσα στη φυλακή πρωτοεκδόθηκε στα ελληνικά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) το 2016 και ήδη έχει διανεμηθεί στους έλληνες κρατουμένους. Τώρα, μεταφράστηκε και εκδόθηκε σε δύο ακόμη γλώσσες, τα αγγλικά και τα αλβανικά, ώστε να γίνεται κατανοητό και από τους αλλοδαπούς κρατουμένους.

Το «Αλφαβητάρι του κρατούμενου», στα αγγλικά «PRISONER’S A-Z», μεταφράστηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η μετάφρασή του στα αλβανικά, «ABETARJA E TË BURGOSURIT», αποτελεί προσφορά της Αλβανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Την έκδοσή σε 6.000 αντίτυπα (3.000 στα αγγλικά και 3.000 στα αλβανικά), όπως και την εικαστική του επιμέλεια με σχέδια και πίνακες κρατουμένων που φοίτησαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» και το Ι.Ε.Κ Κορυδαλλού, ανέλαβε και πάλι το Εθνικό Τυπογραφείο.

Το κείμενο του «PRISONER’S A-Z» εδώ

Το κείμενο του «ABETARJA E TË BURGOSURIT» εδώ