Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα προανήγγειλε ο Στ. Κοντονής

Την προώθηση αλλαγών στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα, μετά την ψήφιση των οποίων δεν θα χρειάζονται, όπως είπε, νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με φόντο την πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή το νόμο Παρασκευόπουλου.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Δ. Κυριαζίδη στη Βουλή, «θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές δικαστηρίων ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να ψηφίζει και η κυβέρνηση να εισηγείται αποσυμοφρητικούς νόμους και να επεμβαίνει στις αποφάσεις δικαστηρίων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση για την οποία η χώρα ελέγχθηκε πολλαπλώς και τής επιβλήθηκαν πρόστιμα. «Έτσι εκτιμήσαμε ότι αντί να πληρώνουμε πρόστιμα και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στην καλύτερη λειτουργία σωφρονιστικού συστήματος» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο κ. Κοντονής απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πει πως την «πατρότητα» των νόμων αποσυμφόρησης των φυλακών δεν την έχει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία – όπως ανέφερε – «λάμβανε ορθώς τα μέτρα αυτά» παρά την επανεμπλοκή κρατούμενων σε παρανομίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ