Άλλες δυο συλλήψεις στην Εγνατία οδό για παράνομη μεταφορά 22 αλλοδαπών

Στη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών οδήγησαν οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 42 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους που αναζητούνται, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης – Συμμορία, της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, της Διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, χτες το απόγευμα, 26-06-2018, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, ελέγχθηκε φορτηγό που οδηγούσε ο 42χρονος άντρας στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, με συνοδηγό τον δεύτερο συλληφθέντα, οπότε και διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά είκοσι δύο ατόμων, που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου σε προγενέστερο χρόνο, έχοντας ως τελικό προορισμό την Αθήνα όπου και θα κατέβαλλαν χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.