Άλλο fake news και άλλο φύκια για μεταξωτές δημοσκοπήσεις…

Μία ακόμη δημοσκόπηση μας …αποκάλυψε τις προθέσεις του εκλογικού σώματος της Θεσσαλονίκης για τους υποψήφιους δημάρχους. Για μία ακόμη φορά λοιπόν ο εκλεκτός της ΝΔ, Νίκος Ταχιάος, βγήκε νικητής αυτής της μέτρησης και όχι αναμέτρησης και μάλιστα “έφαγε” τον δεύτερο για 4,5 μονάδες.

H δημοσκόπηση που αναρτήθηκε χθες στο “Νewsιt.gr” κι έγινε από την Alco, απο τις 4 έως τις 10 Απριλίου, βρήκε λοιπόν ότι για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, μπροστά με 17% είναι ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ, Νίκος Ταχιάος. Δεύτερος που είναι επίσης απο τη ΝΔ αλλά δεν στηρίζεται, είναι ο Γιώργος Ορφανός με 12,5%. Μετά ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου που στηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 8,5%. Ακολουθούν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αστήριχτος απο τη ΝΔ, ο Σπύρος Βούγιας στηριγμένος απο το ΚΙΝΑΛ και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επίσης αστήριχτος της ΝΔ, όλοι με 7%. Δηλαδή μαζί το τρίο πιάνει 21%. Ούτε black jack να παίζανε…

Μετά είναι ο Μ. Κυριζίδης επίσης αστήριχτος της ΝΔ, με 4% και πιο μετά ακολουθούν οι Σ. Ζαργιανόπουλος στηριγμένος απο ΚΚΕ με 2,5% όπως και ο υποψήφιος των νεοναζί της ΧΑ με 2,5%. Μετά ακολουθούν οι… “άσοι” της δημοσκόπησης. Πρόκειται για τους Αηδονοπουλο, Νασιούλα, Μωυσίδη, Χαλιαμπάλια, Ρακκά και Τρεμόπουλο οι οποίοι στηριγμένοι και αστήριχτοι πιάνουν ένα. Δηλαδή ποσοστό 1%. Μιλάμε για εύρημα επιστημονικά στηριγμένο. Υπάρχει και ο δείκτης “άλλο” που παίρνει 1,5 % και οι αναποφάσιστοι, δεν είδα, δεν ξέρω, εγώ περαστικός είμαι, που αθροίζονται στο 23%. Αυτοί δηλαδή βγάζουν δήμαρχο, ιδίως… οι περαστικοί.

Γιατί όμως αυτή η ενασχόληση με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση; Ο λόγος είναι πως υπάρχουν πληροφορίες πως τα ποσοστά της έρευνας, μέχρι και το Σαββάτο, ήταν …αστήριχτα. Δηλαδή δεν είχαν κλείσει. Στενός συνεργάτης υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, αστήριχτου, μας είπε πως η διαφορά Ταχιάου – Ορφανού το Σαββάτο ήταν στη 1,5% και πως οι τρεις του black jack έπιαναν μαζί κάπου 31%. Άλλο παιχνίδι δηλαδή. Και φυσικά άλλη ανάγνωση. Διότι όταν μεταξύ πρώτου και δεύτερο υπάρχει η διαφορά ενός 4,5% και μεταξύ του δεύτερου και των τριών επόμενων μία διαφορά 5,5%, δημιουργείται μία εικόνα ασφάλειας, ιδίως για τον πρώτο.

Τώρα τι άλλαξε και η έρευνα κατέληξε όπως κατέληξε, γι αυτό μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, τις οποίες τις αφήνουμε αστήριχτες …

Φ.Δ.