Άλλο Τραγάκης κι άλλο Μητσοτάκης

Ποιος είπε ότι υπάρχει νεποτισμός στη σύγχρονη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ποιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία και αριστεία (έως αριστοκρατία); Ποιος ασεβής μπορεί να εγκαλέσει αυτό το κόμμα για ψευτιά, υποκρισία και τα στελέχη του για μπαταξήδες (για κάτι λίγα που χρωστάνε στις τράπεζες);

Ομολογώ ότι έμεινα ενεός διαβάζοντας ότι ο Γιάννης Τραγάκης, γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μήπως θέλει να μας παραδειγματίσει, να μας εισαγάγει στη λογική του ευ αγωνίζεσθαι, ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το 2004;

Πάντως, ως καλός πατριώτης και παραδοσιακός δεξιός, παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του Παναγιώτη, ανακοινώνοντας: «Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές- θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Έχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια».

Όχι, δεν δήλωσε ο άνθρωπος αν θα κατέβει κι η κόρη του σε κάποιες επόμενες εκλογές (αν κάνει άλλα τρία παιδάκια), αν και η ροή του λόγου του σε κάτι τέτοιο μας οδηγεί.

Κι εκεί που νιώσαμε ανακούφιση ότι δεν θα μας λείψει αυτό το αγλάισμα της ελληνικής πολιτικής, έστω και διά του απογόνου του, έρχεται ο αδέκαστος, ο άνθρωπος που ουδεμιά σχέση έχει με οικογενειοκρατία, ρουσφέτια και φυτευτούς και του κόβει τα πόδια. Μάλλον κόβει τον συμπαθή Παναγιώτη με τα πέντε παιδάκια. Έναν πολύτεκνο!

Διαβάζουμε: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές».
Πάει, χάσαμε…

Τι θα κάνουν τώρα οι άλλοι γόνοι και κλώνοι; Θα ισχύσει και γι’ αυτούς η απόρριψη, ή απλώς ο δυστυχής Τραγάκης πλήρωσε τη σπουδή του πατέρα του να ανακοινώσει αυτός την υποψηφιότητα και όχι ο αρχηγός (όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα του κόσμου); Μα, ο πατήρ Τραγάκης δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τον πρόεδρο κι ότι αυτός αποδέχτηκε την αλλαγή φρουράς. Τι τρέχει τελοσπάντων; Οι δυναστείες Καραμανλή, Βαρβιτσιώτη, Σιούφα, Κεφαλογιάννη, Μπακογιάννη, πρέπει να ανησυχούν; Νομίζω όχι, αν και ποτέ δεν ξέρεις τα ενδοοικογενειακά και τα εσωκομματικά.

Στο κάτω κάτω, άλλο Τραγάκης και άλλο Μητσοτάκης.