«Άλλοι γελάνε κι άλλοι κλαίνε δηλαδή…» για την αποχώρηση Βενιζέλου

«Μετά από 26 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας στα έδρανα αυτά, δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής, είμαι όμως και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης» δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει, αν προτίθεται να είναι μέλος της μεθεπόμενης Βουλής.

Η αποχώρηση του πάντως στους οικείους του, στο εναπομείναν και όχι στο όλον ΠΑΣΟΚ, αφήνει ποικίλα συναισθήματα. Πέρα από τους παπανδρεικούς που ανοίγουν black label και μοιράζουν άνθη, θυμούμενοι τις παλιές καλές ημέρες, υπάρχουν κι άλλοι που με ενδεικτικό και εύγλωττο τρόπο, δείχνουν πως γίνεται αντιληπτή στο ΠΑΣΟΚ η αποχώρηση… του Μπένι

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’  Περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ,, Γιάννης Μαγκριώτης, σε δηλώσεις του τονίζει πως η αποχώρηση Βενιζέλου φέρνει μεγάλη στεναχώρια και εκτιμά πως «μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις εκλογές». «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια ξεχωριστή ακαδημαϊκή και πολιτική προσωπικότητα. Μπροστά υπάρχουν δυνατότητες να προσφέρει στο Κίνημα Αλλαγής και στην χώρα» τόνισε.

Σε άλλη διάσταση το έθεσε ο επίσης υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Σαουλίδης που εκτίμησε ότι η αποχώρηση Βενιζέλου δεν θα επηρεάσει εκλογικά το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε οι πολίτες ασχολούνται «με ιδέες και αντιλήψεις όχι με πρόσωπα» και πως θέλουν να γυρίσουν την πλάτη στις πληγές του παρελθόντος. «Καλό είναι όμως να μην μείνουμε σε αυτά και να ασχοληθούμε με τη μάχη των εκλογών», σημείωσε.

Είναι προφανές ότι οι απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ διίστανται. «Έτσι είν’ η ζωή και πώς να την αλλάξεις, άλλοι κλαίνε κι άλλοι γελάνε δηλαδή…».

Φ.Δ.