Αμετανόητος ο serial killer στην Κύπρο: Τι 7 φορές ισόβια, τι 17

Στην τελική ευθεία οδεύουν οι έρευνες για τη δράση του “Ορέστη”, όπως έγινε ευρύτερα γνωστός ο serial killer της Κύπρου, μ,εε τις αρχές να εκτιμούν ότι έχουν πλέον συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να περάσει στην επόμενη φάση η πολύκροτη υπόθεση.

Εκτιμάται δε, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ότι θα ζητηθεί ένα ακόμη διάταγμα κράτησης – το πέμπτο κατά σειρά – προκειμένου να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να ετοιμαστεί το κατηγορητήριο. Τονίζεται δε ότι αυτό αναμένεται να συμβεί ανεξάρτητα από την έκβαση των ερευνών για την εύρεση δύο ακόμη σορών των άτυχων θυμάτων του.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση θα αφορά επτά φόνους και ένα βιασμό.

Η κυπριακή αστυνομία φέρεται να έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι τα θύματα του “Ορέστη” είναι όντως επτά, έχοντας “ξεσκονίσει” τα προφίλ των 32 γυναικών με τις οποίες είχε διαδικτυακή επαφή και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ελλείπει κάποια άλλη γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος ίλαρχος επιμένει στη θέση του ότι δεν έχει διαπράξει άλλο φόνο. Ενδεικτική είναι η φράση που του αποδίδεται ως απάντηση στα επίμονα ερωτήματα των αστυνομικών: “Τι 7 χρόνια ισόβια, τι 17, αφού δεν διέπραξα άλλους, εκατάφερα να το ελέγξω”.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σοροί που αναζητούνται ακόμη είναι αυτές της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της 6χρονης Σιέρα, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ. Ο 35χρονος έχει ομολογήσει ότι έβαλε τη σορό της γυναίκας σε βαλίτσα που πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη. Δυσκολότερες θεωρούνται οι έρευνες για το άτυχο κοριτσάκι, καθώς φέρεται να πέταξε τη σορό του στη λίμνη Μεμί όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί.