Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός, νέος γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ

Το φθινόπωρο προβλέπεται ιδιαιτέρως θερμό από πλευράς πολιτικών εξελίξεων με κεντρικό χαρακτηριστικό το στοιχείο της έκπληξης ακόμη και στο θέμα των εκλογών, όπως αναφέρεται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σελίδα».

Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και αφορούν σε όλα τα επίπεδα με επίκεντρο βεβαίως τον ανασχηματισμό και κεντρικό πυρήνα τον οδικό χάρτη για αλλαγή πορείας της χώρας με νέα πνοή μετά την έξοδο από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός είχε ήδη πάρει την απόφαση να εμφανιστεί στη ΔΕΘ με νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά τα ποιοτικά γνωρίσματα και η βασική φιλοσοφία των αλλαγών επαναπροσδιορίστηκαν μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Νέας Σελίδας» η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί την Τετάρτη και όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές.

Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Σελίδας αναμένονται τα πάνω κάτω και στο κόμμα παράλληλα με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Η πληροφορία που θέλει τον Πάνο Σκουρλέτη να αναλαμβάνει τον ρόλο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιη.
Σε υπουργικό θώκο αναβαθμίζονται με βεβαιότητα και τουλάχιστον δύο γενικοί γραμματείς όπως ο γ.γ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο γ.γ του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης.
Εκτός από την είσοδο στην κυβέρνηση στελεχών της νέας γενιάς βέβαιη θεωρείται επίσης και η υπουργοποίηση του σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Μαντά όπως επίσης και της βουλευτού Κεφαλληνίας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

Επίσης φέρεται να έχει ληφθεί απόφαση να αναβαθμιστεί σε υπουργική θέση και ο βουλευτής Φθιώτιδας Απόστολος Καραναστάσης.

Και σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο

Την ίδια ώρα οι εισηγήσεις για τον χρόνο των εκλογών εξακολουθούν να διίστανται. Η πλευρά που επιμένει για εκλογικό αιφνιδιασμό ακόμη και το φθινόπωρο συναντά αρκετά ερείσματα στο πρωθυπουργικό γραφείο παρότι η θέση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας την οποία επανειλημμένως έχει εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπως και κορυφαίοι υπουργοί εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο σημερινό φύλλοτης εφημερίδας «Νέα Σελίδα»