Αναβολή για τις 7 Νοεμβρίου η δίκη του Αχ. Μπέου και άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων

Για τις 7 Νοεμβρίου 2016 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των 84 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου, που κατηγορούνται για “στημένους αγώνες” από το 2008 έως το 2011.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη διεκόπη λόγω αδιαχώρητου, μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, καθώς η αίθουσα δεν ήταν δυνατό να χωρέσει τους 84 κατηγορούμενους, τους συνηγόρους τους (εκπροσωπούνται συχνά από περισσότερους από έναν δικηγόρο) και τους 65 μάρτυρες.

Για την υπόθεση, που επικράτησε να αποκαλείται “Koriopolis”, έχουν απαγγελθεί βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση κ.α, ενώ κεντρικό ρόλος αποδίδεται στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Συγκατηγορούμενοι τού κ. Μπέου είναι, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης, καθώς και πρώην ή νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, όπως ο Ιωάννης Κομπότης, μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, ο Γιώργος Μποροβήλος, διοικητικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης και πρόεδρος της Super League, ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Ρόδου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, και ο Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Στην υπόθεση ήταν αρχικά κατηγορούμενος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα και πλέον είναι μάρτυρας στη δίκη. Κατηγορούμενος αρχικά που, επίσης, απαλλάχθηκε ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος.

Η υπόθεση αφορά σωρεία παράνομων πράξεων με διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών, εκβιάσεις που , σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν στόχο την χειραγώγηση αγώνων για παράνομα κέρδη, μέσω της διαδικασίας του ΟΠΑΠ.