ΑΝΕΛ: Κάλπικες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

«Κάλπικές» και «ανεφάρμοστες» χαρακτηρίζουν οι ΑΝΕΛ τις διακηρύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κάνοντας λόγο για «λαγούς με πετραχήλια» και τονίζοντας πως «είναι κωμικοτραγικό αλλά και άκρως προκλητικό να λένε ότι θα έρθουν να μας… σώσουν αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα, φτωχοποίησαν τους Έλληνες, έστειλαν χιλιάδες νέους, το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας, ως οικονομικούς μετανάστες στο εξωτερικό και δεν θέλησαν ποτέ να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή».

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις για τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, σημειώνει πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δήθεν ‘μεταρρυθμίσεις’ που επιδιώκει να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι παρά οι σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές του ΔΝΤ: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, βάρβαρες περικοπές μισθών και κύριων συντάξεων και κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων στην εργασία».

Όπως εξηγεί η κ. Παπαδοπούλου, ο κ. Μητσοτάκης «με όλες αυτές τις εύκολες εξαγγελίες θέλησε να κλείσει το μάτι στη φοροδιαφυγή και σε όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ότι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, αν ποτέ κυβερνήσει», αλλά «δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν τις εφάρμοσε η πλήρως υποταγμένη στους δανειστές κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία ο ίδιος υπηρέτησε πιστά από κρίσιμο υπουργικό πόστο».