Ανγκελα Μέρκελ: «Το AfD είναι μια πρόκληση για όλους μας»

«Το κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) είναι μια πρόκληση για όλους μας», είπε η Ανγκελα Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ, θέλοντας να τονίσει ότι είναι κοινή ευθύνη όλων των κομμάτων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανόδου της Ακροδεξιάς. Οι Χριστιανοδημοκράτες υπέστησαν μια πικρή ήττα στις εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργο – Πομερανία και η Μέρκελ θέλησε να υπερασπιστεί την πολιτική που έχει ακολουθήσει στο προσφυγικό.

«Η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία παρά τις προσφυγικές ροές», υποστήριξε και σημείωσε ότι η κατάσταση στη γερμανική οικονομία και κοινωνία είναι καλύτερη από ποτέ, με αύξηση της απασχόλησης και της αγοραστικής δύναμης. Ανοίγοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, τόνισε πως «όλα όσα αγαπούν οι Γερμανοί θα παραμείνουν ως έχουν».

Οσον αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία, είπε ότι λαμβάνονται μέτρα για πλήρη ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία, με εκπαίδευση και εξασφάλιση κατοικίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα στερηθούν κοινωνικές παροχές οι Γερμανοί πολίτες.