Ανησυχία λόγω δυσοσμίας στον Εύοσμο

Η έντονη δυσοσμία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

«Είναι αρκετά σοβαρό το πρόβλημα. Έχουμε κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και προχωρήσαμε ως διοίκηση σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων, ενώ φτάσαμε στον εισαγγελέα. Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι επιβαρυμένη με τις βιομηχανίες που υπάρχουν. Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ξέφυγε και η περιοχή μυρίζει αέριο. Από τα σχολεία μάς ενημερώνουν για τσούξιμο που νιώθουν οι μαθητές σε μάτια και λαιμό» δήλωσε στο «Πρακτορείο fm 104,9» ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Βασίλης Τσακαλίδης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των δημάρχων Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρου Σούλα και Δέλτα, Ευθύμη Φωτόπουλου, με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και θα ακολουθήσει επίσκεψη σε βιομηχανίες στη δυτική πλευρά της πόλης, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ετοιμάζεται να αγοράσει και να τοποθετήσει στο παλιό δημαρχείο που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως με Ανδρέα Παπανδρέου, έναν σύγχρονο σταθμό μέτρησης ρύπων.