Άνοιγμα συνεργασίας της παράταξης Νοτοπούλου προς τον Ζέρβα

Ναι στην συνεργασία με την νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε επιμέρους ζητήματα, αποφάσισε η δημοτική ομάδα της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», δίνοντας το πράσινο φως στην δημοτική σύμβουλο, Μαρία Αρβανιτίδου να συνεργαστεί με τη νέα δημοτική αρχή στο θέμα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων.

Η απόφαση ελήφθη χθες, κατά τη συνεδρίαση του συνδυασμού, με τους μισούς σχεδόν δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να διαφοροποιούνται εκτιμώντας πως πρακτικά η επιμέρους συνεργασία είναι αδύνατη, καθώς αν η Μαρία Αρβανιτίδου αναλάβει τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για τα αδέσποτα, τελικά θα αναγκαστεί να ενσωματωθεί στην νέα διοίκηση Ζέρβα.

Να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος εκτός από τη Μαρία Αρβανιτίδου, φέρεται να έχει προτείνει και την αξιοποίηση της δημοτικής συμβούλου, Δήμητρας Αλεξίου, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ενώ έχει προταθεί σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο να αναλάβει θέση στο δ.σ του Κέντρου Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις εμφανίζονται πρόθυμοι και έτοιμοι να συμπράξουν με τη νέα διοίκηση και το νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η επικεφαλής της παράταξης Κ. Νοτοπούλου, επειδή διαβλέπει τον κίνδυνο των ανεξαρτητοποιήσεων, με την Μ. Αρβανιτίδου να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποχώρηση, αποδέχθηκε τελικά τη μέση λύση της επί μέρους συνεργασίας, ειδικά για τα αδέσποτα. Δηλαδή η Μαρία Αρβανιτίδου θα αναλάβει τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για τα αδέσποτα αλλά στην διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο, πέρα από τα θέματα των αδέσποτων, σε όλα τα ζητήματα θα συντάσσεται με τις θέσεις και τις επιλογές της «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Ωστόσο δημοτικές σύμβουλοι, όπως η Έλλη Χρυσίδου και Μαρία Πασχαλίδου, με θητεία στις διοικήσεις Μπουτάρη, διαφώνησαν με την απόφαση συνεργασίας, υποστηρίζοντας πως αυτός ο διαχωρισμός είναι αδύνατος διότι όποιος μετέχει στην διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή του δήμου, πρέπει να αποφασίζει και για μία σειρά άλλων ζητημάτων και πρακτικά συμπράττει με την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης τάχθηκαν υπέρ της σκληρής αντιπολίτευσης στη διοίκηση Ζέρβα.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η πρόταση του στελέχους της παράταξης Τριαντάφυλλου Τρανού, που ζήτησε από την Κατερίνα Νοτοπούλου να επιλέξει μία από τις θέσεις που σήμερα κατέχει. Δηλαδή να επιλέξει τα έδρανα της Βουλής ή τη θέση της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση του συνδυασμού αποφασίσθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου η «Θεσσαλονίκη Μαζί» να προχωρήσει σε μία καταστατική και οργανωτική ολομέλεια προκειμένου να συγκροτηθεί σε κανονική δημοτική παράταξη με καταστατικό λειτουργίας και εκλεγμένα όργανα. Γι αυτό το σκοπό ορίσθηκε προσωρινή συντονιστική επιτροπή της παράταξης, που θα αναλάβει να συντονίσει τις διαδικασίες…