Αντεργατικές πρακτικές στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για τριμερή συνάντηση.

«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «SABD Α.Ε» και δ.τ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», που εδρεύει στο Νέο Ηράκλειο, οδός Αγίας Λαύρας 2 & Σαρανταπόρου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και την ιστοσελίδα “ www.eleftherostypos.gr”, επέβαλε σε εργαζόμενους δημοσιογράφους την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με αμοιβή στο ποσό των 586,00 ευρώ μειώνοντας τις ώρες εργασίας σε 6. Επειδή η συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας είναι κατάφωρα αντεργατική και καταχρηστική απέναντι στους συναδέλφους μέλη μας, ζητούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας, των εκπροσώπων της εταιρείας και δική σας, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση επί του θέματος.» αναφέρει το αίτημα της ΕΣΗΕΑ.

Μάλιστα ο κ. Νεφελούδης δεν άφησε ασχολίαστη την πρακτική της εργοδοσίας της εφημερίδας:« Αυτή λοιπόν είναι η εργατική πολιτική της Ναυαρχίδας επικοινωνίας της ΝΔ. Θαυμάστε τους, ο αντεργατισμός, η καταχρηστικότητα και η αναλγησία στην σχέση με τους εργαζόμενους είναι τα χαρακτηριστικά των κατοίκων της δεξιάς πολυκατοικίας. Θα τα πούμε στην τριμερή την Τετάρτη…» έγραψε στο Facebook.