Αντιδράσεις για την απόφαση να δοθεί το όνομα του Άνθιμου σε πλατεία της Πυλαίας

Την αντίθεσή του στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί το όνομα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε πλατεία της Πυλαίας, εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Πυλαίας Χορτιάτη Απόστολος Αντωνούδης.

Η σχετική απόφαση ελήφθη πρόσφατα κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας- Χορτιάτη, αφορά στον περιβάλλοντα χώρο του παρεκκλησίου της Αγίας Γλυκερίας στον οικισμό των Κωνσταντινουπολιτών και πήγε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση κατοίκων που μάζεψαν υπογραφές.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντωνούδης, η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό πως «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και έχει βοηθήσει στο να ανεγερθεί με τις πράξεις του και με τα έργα του ο ναός της Αγίας Γλυκερίας» και πως «είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να τον τιμήσουμε παρόλο που είναι ακόμη εν ζωή», αν και όπως πρόσθεσε ο ίδιος, αυτό δε συνηθίζεται να συμβαίνει.

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνούδης για τους λόγους αντίδρασης στην συγκεκριμένη απόφαση, ο μητροπολίτης Άνθιμος είναι ένα πρόσωπο «τουλάχιστον αμφιλεγόμενο» με «ακραίο και διχαστικό λόγο», ενώ ανέφερε πως «εμπλέκεται σε υποθέσεις που δεν έχουν διευκρινιστεί και έχουν αφήσει πολλές σκιές». «Καλό είναι να τιμούμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ήταν πεντακάθαροι στη ζωή τους και προφανώς μετά τον θάνατό τους, κι όχι εν ζωή», συνέχισε.

«Παρόλη την αντίδραση των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου προχώρησε σε αυτήν την απόφαση», σχολίασε ο κ. Αντωνούδης. Όπως σημείωσε ωστόσο για να υλοποιηθεί η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από την επιτροπή της Αποκεντρωμένης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής των παρατάξεων κατά της απόφασης. Επίσης ο κ. Αντωνούδης στάθηκε στο ότι η πρόταση πριν φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να περάσει από την επιτροπή ονοματοδοσίας του δήμου, αλλά σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, η συγκεκριμένη επιτροπή δεν συνεδρίασε.

πηγή: stokokkino.gr