Αντιφασιστικές πορείες το Σάββατο στη μνήμη του Π. Φύσσα

Αντιφασιστικές πορείες για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώνονται το Σάββατο σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δυο καλέσματα, το πρώτο για τις 12.00 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου από αντιφασιστικές οργανώσεις και το δεύτερο στις 18.00 στην Καμάρα από οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής βγαίνουμε ξανά στους δρόμους για να απαιτήσουμε την ισόβια καταδίκη αυτών των δολοφόνων και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους τσακίσουμε οριστικά. Η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη λιτότητα, ενάντια στις κυβερνήσεις που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κλειστά σύνορα, ανοίγοντας το δρόμο στην άκρα δεξιά», αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), προσθέτοντας ότι σε αυτήν την απαράδεκτη ισλαμοφοβική εκστρατεία εντάσσεται και η κίνηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, που απειλούν να κάνουν κατάληψη του σχολείου, αν πάνε εκεί προσφυγόπουλα. «Είναι πρόκληση και αποπροσανατολισμός να βαφτίζουν ‘απειλή’ τα προσφυγόπουλα την ώρα που οι μνημονιακές περικοπές υποβαθμίζουν τα σχολεία και οι δάσκαλοι απεργούν για να διεκδικήσουν προσλήψεις και χρηματοδότηση ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία. Ευθύνη φέρνει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες ξεπερνάει κάθε όριο με κηρύγματα μισαλλοδοξίας κατά των προσφύγων, ακόμη και με παρακίνηση για βία κατά προσφύγων», σημειώνει.

Παράλληλα, καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

17s_small