Αντικρουόμενες μαρτυρίες για το προφίλ του αστυνομικού που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το προφίλ του δράστη και αυτόχειρα της οικογενειακής τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους. Ο 46χρονος αστυνομικός, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, που με οκτώ σφαίρες σκότωσε τη γυναίκα του, την πεθερά του και την 3,5 ετών κόρη του, παρουσιάζεται από τους συναδέλφους του ως άνθρωπος χαμηλών τόνων και υπηρεσιακά άψογος, ο οποίος ποτέ δεν είχε απασχολήσει, ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Το 1996 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Ελληνικού και τοποθετήθηκε στη φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, όπως λένε, τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν κανονικά και μέχρι προχτες το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη.

Από την άλλη πλευρά ο αδερφός της πεθεράς του αστυνομικού μπροστά στις κάμερες υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν βίαιος με την σύζυγό του και ότι την χτυπούσε καθημερινά τα τελευταία δυο χρόνια ζητώντας χρήματα.

«Ένας εγκληματίας. Κάθε μέρα την έδερνε για να πάρει τα λεφτά ο αλήτης! Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ήθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι στον Σημίτη. Γι’ αυτό την σκότωσε. Και ανέβηκε η αδερφή μου επάνω και σκότωσε και την αδερφή μου. Η αδερφή μου, μου έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της ο ανιψιός μου και ήθελε αυτός να πάρει τα μισά λεφτά», είπε.

Μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι τον χαρακτήρισε ψυχοπαθή και ανέφερε πως ο 46χρονος είχε πει στη σύζυγό του ότι «αν μπορούσε να σκοτώσει τον ‘κοντό’, θα τον σκότωνε», εννοώντας τον Κώστα Σημίτη.

«Εγώ ήρθα από τη Νάξο προχθές, να μείνω εδώ. Αν με έβρισκε θα με σκότωνε και εμένα. Με είχε στο στόχαστρο και εμένα. Ήθελε να πάρει, λέει, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, να το πηγαίνει στο Κολωνάκι, γιατί είχε βρει πάρκινγκ και να πάρει το μικρό αυτοκίνητο η γιατρίνα η ανιψιά μου. Αυτή δεν ήθελε. Όλο λεφτά της ζητούσε!», πρόσθεσε.

Ο αρχιφύλακας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε περάσει από την επιτροπή καταλληλότητας, το 2011 και η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο.