Αντιπολιτευτικό… σόου στα εγκαίνια του έργου που αναβαθμίζει τη δυτική Θεσσαλονίκη

«Τα έργα δεν ανήκουν σε κανένα, σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στον ελληνικό λαό και στους πολίτες που τα πληρώνουν» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στο… σόου του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος παραβρέθηκε με… αντιπολιτευτική διάθεση στα εγκαίνια της υπόγειας οδού στη Μενεμένη.

Το έργο προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ που εκτελέστηκε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμιά υπέρβαση στο κόστος αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην συγκεκριμένη περιοχή και ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της δημοτικής αρχής.

«Από την εποχή του Τρικούπη έχει να συμβεί έργα να ξεκινάνε, να υλοποιούνται και να παραδίδονται στη θητεία της ίδιας κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης δεν έχασε την ευκαιρία να παραβρεθεί στα εγκαίνια προκειμένου να… υπενθυμίσει τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης και ευχαρίστησε μόνο την ΕΡΓΟΣΕ για τη συνεργασία που είχαν.

«Είναι μια μέρα χαράς για τη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή. Η συντηρητική παράταξη είχε ένα πρόβλημα με τις δυτικές συνοικίες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Η μελέτη που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν σωστή ενώ δεν είχαν εξασφαλιστεί οι πόροι για την υλοποίησή του. Οι δυτικές συνοικίες δεν θα μείνουν εγκαταλειμμένες όπως ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στη σύντομη ομιλία του.

Είναι μία ημέρα χαράς καθώς το έργο της κάτω διάβασης της οδού Αγίας Παρασκευής είναι πολύ σημαντικό για τη Μενεμένη και τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Gepostet von Christos Spirtzis am Mittwoch, 7. November 2018

Από την πλευρά της υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην στρατηγική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού για αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντάς της ως «μια ταξική επιλογή» και επισήμανε ότι ενισχύονται οι υποδομές ενώ για τις συνολικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης είπε ότι «η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται».