Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα, ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, του εμπορίου και του πολιτισμού, συζητήθηκαν σήμερα, μεταξύ αντιπροσωπειών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολυμελής αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με επικεφαλής τον κ. Liang Jianyong, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Διοίκησης της Επιτροπής του ΚΚ Κίνας στην Επαρχία Fujiane και υπουργό Ενημέρωσης της Επιτροπής του ΚΚ Κίνας στην Επαρχία Fujiane, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του κόμματος και είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΕ Πάνο Σκουρλέτη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και η ημασία των ΑΠΕ, στο πλαίσιο μιας οικονομικής ανάπτυξης, η οποία θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον. Τονίστηκε επίσης, η μεγάλη σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κίνα, ενώ τέθηκε ως προτεραιότητα η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ του ΚΚΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στην αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας, εκτός από τον   κ. Liang Jianyong συμμετείχαν  ο κ. Wang Xueyong, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, ο κ. Lin Mingxing, και η κ. Zhu Qiong, Διευθυντές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, ο κ. Shao Dongke, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γενικού Γραφείου της Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας στην Επαρχία Fujiane, καθώς και η κ. Chen Chen, Τρίτη Γραμματέας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Κ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον Γραμματέα της Κ.Ε., Πάνο Σκουρλέτη, τον Τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, την Ράνια Σβίγκου και  την Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλη της Π.Γ και υπεύθυνες για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ,  τον Πάνο Τριγάζη, μέλος της Κ.Ε. και  συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Θεμάτων Ειρήνης, τον Νεκτάριο Μπουγδάνη, συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Θεμάτων Ειρήνης, και τη Δανάη Μπαδογιάννη, από τις διεθνείς σχέσεις του γραφείου του Προέδρου του κόμματος.

left.gr