Απ’ τη Νίσυρο θα παρουσιάσει μέτρα ενίσχυσης των νησιών ο πρωθυπουργός

Στη Νίσυρο θα βρεθεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδείας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα ενίσχυσης των νησιών, όπως την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας μέσω επενδυτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα απαντούν σε χρόνια προβλήματα των τοπικών παραγωγών.
Τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα στοχεύουν στην αναβάθμιση των δομών υγείας και παιδείας των νησιών, καθώς και τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης αναμένεται να εξαγγείλει προγράμματα για νέους εως και 40 χρονών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και σε καινοτόμες ιδέες (start-ups), καθώς και προγράμματα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Συγκεκριμένα για τον πολιτισμό σε άμεση εφαρμογή αναμένεται να τεθεί πρόγραμμα που θα εκσυγχρονίζει τις υποδομές των δημόσιων μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας προβλέπεται να ανοίξει και ο διάλογος για τη χάραξη ενός νέου πλαισίου για το ακτοπλοϊκό δίκτυο.
Το πρωί της Τετάρτης, συμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.