Απ΄ τη Βουλή στο δήμο και την Περιφέρεια …ένα χαμόγελο δρόμος

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο δεν συζητάνε μόνο αν το κόμμα θα γίνει πολύ ΠΑΣΟΚ ή λίγο ΠΑΣΟΚ και αν ο Τσίπρας θα διώξει τον Σκουρλέτη από τη θέση του γραμματέα, άμεσα ή …σταδιακά.

Έχουν κι άλλες ανησυχίες. Είναι άλλωστε στη φύση της Αριστεράς να έχει ανησυχίες και να ψάχνεται, αλλιώς κοιτάει να βολευτεί και καταντάει κάτι σαν τη ΔΗΜΑΡ που συνεργάσθηκε με Σαμαρά -Βενιζέλο. Ψάχνονται λοιπόν και με την αυτοδιοίκηση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πλησίασε ούτε για πλάκα το ποσοστό των εθνικών εκλογών. Πρέπει να στήσουμε, λένε, παρατάξεις που θα λειτουργούν, θα παρεμβαίνουν και επιτέλους θα προετοιμάσουν το έδαφος για τις επόμενες εκλογές, ώστε να μη ψάχνουμε στα τελευταία στιγμή υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Τέτοιοι είδους ανησυχίες βέβαια υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα περισσότερα αυτοδιοικητικά σχήματα, παρότι οι εκλογές έγιναν και πέρασαν, ακόμα βρίσκονται στη φάση της …συγκρότησης. Δεν υπάρχουν παρατάξεις ούτε διαδικασίες μαθαίνουμε. Από τη Νεάπολη – Συκιές και την Καλαμαριά, μέχρι τον κεντρικό δήμο και την Περιφέρεια.

Επίσης εγείρονται κι ερωτήματα και για τη λειτουργία των σχημάτων στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τις προθέσεις των επικεφαλής αυτών των σχημάτων, οι οποίοι έχουν εκλεγεί βουλευτές. Θα συγκροτηθούν λοιπόν παρατάξεις με διαδικασίες και συντονιστικά όργανα ή θα παραμείνουν ως χαλαρά αυτοδιοικητικά σχήματα; Οι  επικεφαλής θα τα καταφέρουν να ασχοληθούν σοβαρά με τα τοπικά προβλήματα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις, πρώτιστα, στη Βουλή; Θα μπορούν να παρακολουθούν τις μαραθώνιες συνεδριάσεις στο δήμο και Περιφέρεια όταν θα «τρέχουν» ψηφοφορίες, επιτροπές κ.λ.π. στο κοινοβούλιο ή θα απουσιάζουν;

Και εδώ φυσικά μιλάμε για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις μεγαλύτερες αυτοδιοικητικές δομές της χώρας εκτός Αττικής. Σήμερα το βράδυ συνέρχεται η δημοτική ομάδα του σχήματος «Θεσσαλονίκη Μαζί», για να εξετάσει την αντιπολιτευτική της στάση. Πιθανά κάτι ανάλογο θα γίνει το επόμενο διάστημα και στο περιφερειακό σχήμα “Κοιτάμε Μπροστά”. Αναμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις και τις εξελίξεις…

Φ.Δ.