Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στη ΝΔ για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην πόλη

Απάντηση στο σχόλιο του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Αντώνη Γυφτόπουλου  για τη δημοσίευση από το γραφείο του Πρωθυπουργού του χάρτη με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει στην πόλη έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Στην προσφιλή της συνήθεια να κάνει κριτική για την κριτική, επιδόθηκε για μια ακόμη φορά η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης διά του προέδρου της, κ. Αντώνη Γυφτόπουλου. Έτσι μετά από τη δημοσίευση από το γραφείο του Πρωθυπουργού,  του χάρτη με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη υλοποιώντας τις εξαγγελίες οι οποίες είχαν γίνει στο παρελθόν, ο κ. Γυφτόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τις χαρακτήρισε  ως «σχέδια επί χάρτου». Επίσης δεν ξέχασε να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ για να ασκήσει κριτική στη διοίκηση της εταιρίας. Μόνο που ο κ. Γυφτόπουλος, παρασυρμένος από τον αντιπολιτευτικό οίστρο, ξέχασε μερικά πράγματα. Του θυμίζουμε λοιπόν, πως ο ‘χάρτης με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις’ δεν αποτελεί σχέδιο αλλά παρεμβάσεις οι οποίες είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης «αν θέλει πιο αναλυτικά, του θυμίζουμε τη δημιουργία των τριών ΤΟΜΥ σε υποβαθμισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης οι οποίες λειτουργούν κανονικά, την εύρεση χώρου στο Φίλυρο για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Β. Ελλάδος, την εξεύρεση λύσης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, την απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στις τοπικές κοινωνίες, την απόδοση της 1ης προβλήτας του λιμανιού στην πόλη, την ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του μετρό και την έναρξη της διαβούλευσης για την επέκτασή του, την παροχή ζεστών γευμάτων στους μαθητές των σχολείων στη δυτική Θεσσαλονίκη, τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, την αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, τη δημιουργία του Film Office, τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού κ.α. Αλήθεια να ρωτήσουμε κι εμείς τον κ. Γυφτόπουλο,  γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια τίποτε από όλα αυτά δεν είχε προχωρήσει ούτε καν είχε εξαγγελθεί; Όσον αφορά την κριτική που ασκήθηκε στη διοίκηση της ΕΥΑΘ, απέφυγε επιμελώς να πει στους δημοσιογράφους για όλα τα έργα τα οποία δεν έγιναν στο παρελθόν, ποιοι είχαν την ευθύνη που δεν έγιναν και φυσικά για το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ. Αμφισβήτησε επίσης ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΝΔ Θεσσαλονίκης τη χρησιμότητα του γραφείου του πρωθυπουργού και θύμισε πως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε πως θα το καταργήσει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ,  αρκεί να θυμηθούμε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τις απολύσεις χιλιάδων αργαζομένων τις οποίες έχει ήδη έχει εξαγγείλει. Όσο για το ήθος στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γυφτόπουλος, το αφήνουμε ασχολίαστο».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στηρίζει το κυβερνητικό έργο μέσω του οποίου υλοποιούνται θέσεις, απόψεις και αποφάσεις του κόμματος. Και είναι απόφαση όλων των μελών του κόμματος να υποστηρίξουν το δύσκολο έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης αμέσως μόλις η χώρα βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία».