Απαράδεκτη παρέμβαση της ΝΔ στο θέμα Στουρνάρα, λέει η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την κριτική που δέχτηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Στουρνάρα. Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για απαράδεκτη, για μια ακόμη φορά, παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες. «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς».

Τέλος η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία στη ΝΔ και τη διαβεβαιώνει ότι «το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».