Απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν δωρεές για την Παναγία των Παρισίων

Έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων άρχισαν οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές.

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία του Ιδρύματος για την Πολιτιστική Κληρονομιά, οργάνωση που συγκεντρώνει επισήμως χρήματα για τον εμβληματικό ναό, η οποία υποστηρίζει ότι άγνωστοι επιχείρησαν να συγκεντρώσουν χρήματα στο όνομά της στέλνοντας σε ανύποπτους πολίτες email ή μέσω τηλεφώνου.

Το Ίδρυμα, σύμφωνα με το skai.gr, κατήγγειλε επίσης ότι απατεώνες έστησαν ένα σάιτ για να συλλέγουν δωρεές. Η διεύθυνση του κάλπικου σάιτ φαντάζει επίσημη όμως έχει την κατάληξη «weebly.com», η οποία συνήθως εμφανίζεται σε ιστότοπους που φιλοξενούνται δωρεάν.

Οι δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί νομίμως υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως σήμερα, πέντε ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως στόχος του είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν σε βάθος πενταετίας.

Χθες ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ προανήγγειλε την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αρχιτεκτονικής για τον σχεδιασμό και συντονισμό των επισκευών.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο χρήσης διαφορετικών υλικών ή ενός εναλλακτικού σχεδίου για την αναδόμηση του τμήματος που καταστράφηκε έχει προκαλέσει την αντίδραση της δεξιάς αντιπολίτευσης στην Γαλλία.