Εισέπρατταν αλλά… δεν εξοφλούσαν τους λογαριασμούς

Το ποσό των 7.370 ευρώ είχαν εισπράξει από ανυποψίαστους πολίτες σε πρακτορείο ΟΠΑΠ ένας άντρας και μια γυναίκα για εξόφληση λογαριασμών, τους οποίους δεν πλήρωναν ποτέ. Από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης, εξιχνιάστηκε πλήθος περιπτώσεων απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούσαν σε υποτιθέμενη εξόφληση λογαριασμών. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας  69 και 44 ετών (γυναίκα – άντρας αντίστοιχα), για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών, είχαν αναρτήσει στην πρόσοψη καταστήματος (πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών), που διατηρούσαν, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αφίσες εξόφλησης λογαριασμών διαφόρων εταιρειών, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει σχετικές συμβάσεις με αυτές, καταρτίζοντας επιπλέον, σχετική πλαστή σφραγίδα.

Με τον παραπάνω τρόπο, κατόρθωσαν  να αποσπάσουν από 26 πολίτες, από τα μέσα του 2014 έως τα τέλη του 2015, το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.370,12 ευρώ, για υποτιθέμενες εξοφλήσεις λογαριασμών, οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.